No time to retire – nu afliver vi myterne om seniorer, der arbejder
Seniorer bidrager med erfaring, stabilitet og nytænkning på arbejdsmarkedet. Hos Seniorstyrken matcher vi dem med virksomheder og afliver myterne om, at alder er en begrænsning – seniorer er en værdifuld ressource.
At seniorer vælger at fortsætte med at arbejde, er ikke så usædvanligt, som mange måske tror. Hos Seniorstyrken arbejder vi dagligt med seniorer, der ønsker at bidrage med deres erfaring og kompetencer. Men desværre eksisterer der stadig en række myter om seniorer på arbejdsmarkedet. Vores chefkonsulent Rolf Kuhre, deler her sine tanker og erfaringer med henblik på, at aflive nogle af myterne en gang for alle.
Myte #1: De er langsomme
Dette er en udbredt fordom, som ikke passer til virkeligheden. Mange seniorer søger aktivt arbejde gennem Seniorstyrken, fordi de stadig har energi og lyst til at arbejde. Rolf nævner et eksempel, hvor en ældre medarbejder blev foretrukket frem for en yngre kandidat og det viste sig at være det perfekte valg for kunden. Nutidens seniorer er ofte meget aktive, sunde og fulde af energi – alder er blot et tal.
Myte #2: De mangler nytænkning
En anden fordom er, at seniorer ikke er åbne for nye ting. Rolf fortæller, at mange seniorer ser det som en mulighed for at prøve noget nyt og bryde vaner. Et konkret eksempel er en kunde, der havde brug for hjælp til at sy pudebetræk. Flere seniorer med erfaring fra deres egne systuer trådte til og løste opgaven uden problemer. Derudover fungerer mange seniorer som mentorer for unge medarbejdere, hvilket skaber en positiv dynamik og vidensdeling på arbejdspladsen.
Myte #3: De følger ikke med i teknologien
Der er en udbredt opfattelse af, at ældre har svært ved at bruge ny teknologi, men Rolf har flere eksempler, der modbeviser denne myte. En senior blev ansat til at indtaste data i et system. Efter kort tid blev han superbruger på systemet på grund af sin store erfaring fra tidligere job. Andre seniorer udfører opgaver, der kræver brug af apps og digitale værktøjer, for eksempel som trafikværter. Deres rolige og tålmodige natur gør dem desuden til en værdifuld ressource, især i situationer, hvor konflikter kan opstå.
Myte #4: De arbejder kun for pengenes skyld
Selvom en ekstra indkomst kan være en bonus, er det sjældent hovedårsagen til, at seniorer vælger at arbejde. Mange søger arbejdslivet for at føle sig værdsatte og ikke mindst bidrage til samfundet. Efter pensioneringen kan det sociale aspekt forsvinde, og derfor ser mange seniorer arbejdet som en måde at skabe nye relationer på. Arbejdsglæde og motivation er generelt meget høj blandt seniorer.
Myte #5: Virksomheder vælger seniorer fra
Der en stigende tendens til at værdsætte seniorer på arbejdsmarkedet. Mange arbejdspladser har implementeret seniorpolitikker, der understøtter fleksible arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø for ældre medarbejdere. Der er også en øget bevidsthed om de fordele, som seniorer bringer med sig, såsom erfaring og stabilitet. Arbejdsgivere har i stigende grad fokus på at fastholde seniorer i beskæftigelse, hvilket kan ses i de mange senioraftaler og -ordninger, der er blevet mere udbredte.
Konklusion
Seniorstyrken tilbyder fleksible løsninger, hvor virksomheder kan ansætte seniorer efter behov. Dette kan være en mere omkostningseffektiv løsning, sammenlignet med faste ansættelser. Samtidig bringer seniorer en kombination af erfaring, pålidelighed og arbejdsglæde, der ofte er uvurderlig for virksomheder.
- Ekstra indkomst og mere i pension
- Arbejd på deltid eller når det passer dig
- Socialt
- Hjælp med kort varsel
- Ingen skjulte gebyrer eller ekstra omkostninger
- Lej seniorer på fuld tid, deltid eller på timebasis
- Handyman-services
- Hjælp i hjemmet
- Hjælp i haven
- Omsorg