No items found.
Erhverv

Top 14 - uventede opgaver for moderne pensionister

Efterspørgslen efter pensionister på arbejdsmarkedet er rekordhøj. Deres erfaring og engagement værdsættes mere end nogensinde. Samtidig er et stigende antal pensionister ivrige efter at forene det bedste fra to verdener - arbejde og pension. Her er listen over årets 10 mest eftertragtede roller.

9/6/2024

1. Vært på forlystelsespark

Forestil dig at omdanne latter og spænding på ikoniske forlystelsesparker som Tivoli, Bakken eller Lego land til din personlige arbejdsplads. Dette er ikke længere kun forbeholdt unge - pensionister er nu i fokus for at styrke det sæsonbetonede personale.

Tag på dig fleksible skift - fra sporadiske timers opgaver til at træde til ved uventet fravær. Udover den spændende drift af forlystelserne venter utallige behagelige opgaver på dig. Vælg hvornår og hvor meget du vil arbejde - vi finder det, der passer perfekt til din livsstil.

2. Offentlige arrangementer

Sommeren lokker med højsæson for spændende sports- og musikbegivenheder rundt om i landet. Uanset om det er den tunge rock på Sweden Rock Festival i Sölvesborg eller de pulserende beats på Way Out West i Göteborg, kan din passion for musik, fart og spænding finde et hjem her.

Arbejd og skab minder sammen med et sammensvejset team og knyt livslange venskabsbånd blandt kammeratskab og spænding.

Fotograf: Johan Lindqvist

3. Togbetjent

Tag rollen som togvært (eller perrongguide, som vi kalder det) og vær en forandringsagent under både planlagte og uventede rejser, og hjælp passagererne med at navigere til den rigtige perron eller erstatningsbus. Det er en central og vigtig rolle, der sikrer en problemfri rejse for alle.

Dette er en kaldelse for dig, der elsker at være aktiv og glæden ved at hjælpe andre. Og for dig, der kan lide pulsen på en hovedbanegård og mennesker på farten.

4. Havegartner

Hvis du har grønne fingre og nyder frisk luft udendørs, kan dette være din kaldelse. Fra den simple glæde ved at klippe græs til den mere krævende kunst at beskære træer og forme hække - der er en række forskellige opgaver, der passer til dig. Arbejd selvstændigt eller bliv en del af et drømmehold, hvor kammeratskab er en ekstra fordel.

Arbejd for private kunder, boligforeninger eller virksomheder - og skab din egen balance mellem arbejde og fritid.

5. Chauffør

Under de livlige forår- og sommersæsoner, samt shoppingbølgen før Black Friday, oplever mange logistikfirmaer en top i efterspørgslen. Det er her, du kan skinne som en erfaren chauffør og nyde friheden ved at styre din egen tidsplan. Uanset om det drejer sig om specifikke kvalifikationer eller det pålidelige B-kørekort, så venter der en chaufførrolle her på dig.

6. Byggeri & Renovering

Selv i disse udfordrende tider er der mange, der forsøger at realisere deres drømmeprojekter. Dine færdigheder som professionel tømrer eller erfaren gør-det-selv'er er meget efterspurgte, lige fra at bygge terrasser til at reparere hegn og facader til at montere garderobeløsninger. Deltag i et byggeprojekt, bestem dine arbejdstider, og få stadig tid til golfbanen. Det er også et lettere alternativ til at drive egen virksomhed.

7. Malerarbejde

Selvom økonomiske nedture hæver omkostningerne til boliglån og elregninger, er der stadig et behov for at renovere og male facader. Nu er kunderne mere selektive og søger pålidelig erfaring. Hvis du er en professionel maler eller har praktisk erfaring med maling, så er der en pensel, der venter på dit ekspertstrejf.

8. Butik & lager

Kunder stopper ikke med at handle, bare fordi personalet er på ferie. De har brug for både entusiastiske unge sommerjobbere og erfarne pensionister, der kan hjælpe med at lukke gapet og holde forretningen i gang. Uanset om du arbejder ved kassen eller sørger for, at hylderne er fyldt op, er din hjælp vigtig. Mulighederne findes på forskellige steder i hele landet.

9. Ejendomsadministrator

Når foråret og sommeren kommer, har boligforeninger ofte brug for ekstra hjælp. Fra at passe på grønne områder til at håndtere en række forskellige opgaver - såsom at fjerne et fuglerede eller køre til genbrugspladsen. Din opgave kan også omfatte at skifte en lyspære i opgangen eller arbejde sammen med et team for at tackle større vedligeholdelsesprojekter. Frihed, fleksibilitet og socialt samvær.

10. Økonomer

Strømmen af fakturaer og arbejdsopgaver stopper ikke for økonomiafdelingen i ferieperioden. Virksomhederne leder efter ekstra personale til at håndtere ferieperiodens puslespil. En sikker og erfaren hånd er det, der er brug for - en person, der kan gå i gang med det samme. Det er ikke ualmindeligt, at et par erfarne hænder deler en stilling, hvilket giver endnu mere fleksibilitet.

11. Lærere

Seniorstyrken træder ofte til og løser udfordringer på landets skoler og børnehaver samt voksenundervisning. Og i år fik vi en lidt usædvanlig opgave - at hjælpe en privatperson med sprogtræning to timer om ugen.

12. Coachende mentorer

En interessant opgave, vi fik i år, var at vores erfarne veteraner blev hyret som coachende mentorer i et spændende og lidt anderledes projekt. Opgaven var at coache unge mennesker, der skulle arbejde med strandrensning. Her var det netop roen og erfaringen, der blev afgørende. Hvad en kamp.

13. Ledsagelse og omsorg

I år fik vi gennem offentlig udbud en opgave med at udføre ledsagelse for ældre i kommunen. Vores seniorer kom et par timer hver uge og hjalp med alt fra dagligdags ærinder til socialt samvær. En værdifuld indsats, som også letter byrden for børnene, der ikke altid har tid og mulighed for at være der så meget, som de gerne vil.

14. Styr på arkivet

Vi fik en opgave med at hjælpe en ideel fond med både en pedel og en arkivar. Vores senior, der havde arbejdet på statens ejendomsforvaltning i 30 år, havde en skarp administrativ sans og evnen til at skabe den orden og struktur, der var nødvendig.

Del på sociale medier
Vil du komme i gang med at arbejde? 
  • Ekstra indkomst og mere i pension
  • Arbejd på deltid eller når det passer dig
  • Socialt
Lyder dette som noget for jeres virksomhed?
  • Hjælp med kort varsel
  • Ingen skjulte gebyrer eller ekstra omkostninger
  • Lej seniorer på fuld tid, deltid eller på timebasis
Har du brug for lidt ekstra hjælp der hjemme?
  • Handyman-services
  • Hjælp i hjemmet
  • Hjælp i haven
  • Omsorg

Relaterade nyheter

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål eller andet du vil vide, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig så hurtigt som muligt.