No items found.
Senior

Senioren Nils - lønnen giver os mulighed for at fortsætte med at rejse.

Hvordan er det at forlade et langt karriereliv inden for sundhedspleje for at blive arbejdende pensionist? Godt, hvis du spørger Nils. Han bestemmer selv, hvilke job han vil have - og siger kun ja til det, han trives med. Og pengene går til vandreture i Italien.

14/5/2024

Nils har mange strenger på sin lyre, men han har en ekstra stor interesse for at pudse vinduer, så lad os begynde der.

Hvorfor elsker alle din vinduespudsning?

– Jeg ved faktisk ikke, siger Nils med et stort grin. Men jeg er enig i, at interessen er stor. Jeg har pudset vinduer hele mit liv, men kun mine egne. Nu, hvor jeg er pensionist, får jeg betalt for at gøre det.

Lad os forsøge at lokke Nil's bedste tips ud af ham til, hvordan man får rene vinduer uden striber. Selvom en mester måske ikke vil afsløre alle sine hemmeligheder. Men Nils er generøs og deler gerne med sig.

Skraberen er vigtigst

– Det vigtigste værktøj er skraberen, forklarer han. Skraberen skal være blød, helst af gummi. Jeg har prøvet nye skrabere, men den bedste er min gamle trofaste.

Okay, der har vi tip nummer ét. Brug en gammel skraber, som ikke kan købes. Hvad så?

– Derefter tager du lunkent vand med et par dråber Ajax eller andet opvaskemiddel. Fugt en klud og tør vinduerne af med masser af vand. Tag skraberen og træk ruden fra top til bund eller fra side til side. Træk hele vejen, stop ikke midt i.

Godt, ikke stop midt i. Vi noterer. Nils fortsætter:

– Og sørg for at få med striberne, der dannes, når du skraber. Læg skraberen over striberne, når du laver dit næste træk.

Nåh, tag striberne med. Det lyder nemt, når han forklarer det, sværere i virkeligheden. Men, men…

– Og for en sikkerheds skyld kan du tørre skraberen af mellem hver tur. Tør også vandspild af vinduesrammer og vindueskarme, forklarer Nils.

Okay, tør skraberen af mellem turene. Tør det af med hvad?

– Jeg synes, det er bedst med gamle køkkenhåndklæder i bomuld, siger Nils. Gamle pudebetræk eller slidte sengelinned fungerer også fint. Bare det ikke er et blankt materiale som silke.

Spiller temperaturen nogen rolle?

Undrer mig, om temperaturen har nogen betydning. Hvordan fungerer det med vinduespudsning og minusgrader?

– November er faktisk en god måned til at pudse vinduer udendørs. I hvert fald i Skåne. Det kan være en ulempe, hvis det er for varmt udenfor. Og helst må solen ikke skinne direkte på vinduet. Men selvfølgelig er minusgrader heller ikke godt, det må ikke fryse.

Vi noterer. Ikke for varmt, ikke for koldt. Er det det hele?

– Ja, nu er det klaret. Glasset skal efterlades let fugtigt, så det kan tørre naturligt. Tør ikke vinduet af med kluden, lad fugten fordampe af sig selv. Så får du et pænt vindue uden striber, siger Nils og ser så tilfreds ud, som kun den kan gøre, der udfører et rigtigt godt arbejde.

Servicefradrag hjælper til

Trods alle Nils' tips er det stadig nemmest bare at hyre Seniorstyrken. Hvilket mange også gør.

– Servicefradrag hjælper også til, siger Nils. Servicefradrag halverer jo omkostningerne for privatpersoner.

Han kan lide at møde mennesker

Nils har størstedelen af sit arbejdsliv arbejdet på et snedkerværksted inden for daglig beskæftigelse, hvor han har hjulpet mennesker med funktionsnedsættelser. Et job, som han har fundet meget givende. Han gik på pension ved 65 år og havde planlagt at rejse, men så kom pandemien.

– Det var kedeligt at være hjemme og ikke lave noget, men så så jeg en annonce om, at Seniorstyrken havde brug for flere folk. Så snart restriktionerne lettede, kontaktede jeg dem og tilbød mine tjenester.

Nils første opgave var at male køkkenskabe. Derefter vaskede han et helt hus udvendigt. Siden da har det bare kørt derudad. Male, snedkerarbejde, pudse vinduer.

– Jeg får mange henvendelser nu. Det er sjovt. Jeg kan lide at møde mennesker og gøre nytte for mig selv. Min kone er også tilfreds med setuppet. Så får hun også lidt alenetid.

Garderoben er fyldt med værktøj

Nils mødte sin kone på dansegulvet for femoghalvtreds år siden. De blev gift, da de var 23 år gamle. Jeg spørger ham, om han har nogle gode råd til at holde ægteskabet så længe. Han bliver lidt svævende, men at undgå at fylde lejligheden med værktøj kan være et tip.

– Vi flyttede fra hus til lejlighed for et par år siden, og så har vi ikke så meget plads til mine værktøjer. Det er lidt besværligt.

Har du værktøjerne under sengen?

– Nej, svarer Nils. Men jeg har en hel garderobe fuld. Det er måske ikke så populært, ha ha. Men man skal jo have dem et sted.

Mange tilbagevendende kunder

Det er tydeligt, at Nils trives med Seniorstyrken. Og kunderne trives med ham.

– Jeg har mange tilbagevendende kunder. De bliver glade, når vi kommer fra Seniorstyrken, og de vil hele tiden have hjælp til nye ting.

Nils kan lide at kunne bestemme, hvilke opgaver han vil have. Og han bestemmer selv, hvor meget han vil arbejde. Pengene han tjener, går til rejser.

– Min kone og jeg kan lide at vandre og cykle. Vi tager gerne på vandringsrejser til Italien. Så er det godt med lidt ekstra penge.

Flere burde prøve

Har du nogle gode råd til alle, der overvejer at prøve livet som arbejdende senior?

– Absolut! Lav en spontan ansøgning på nettet. Der er ikke noget at være bange for. Prøv og se. Du bestemmer selv, hvilke opgaver du vil tage. Du gør kun det, du trives med.

Del på sociale medier
Vil du komme i gang med at arbejde? 
  • Ekstra indkomst og mere i pension
  • Arbejd på deltid eller når det passer dig
  • Socialt
Lyder dette som noget for jeres virksomhed?
  • Hjælp med kort varsel
  • Ingen skjulte gebyrer eller ekstra omkostninger
  • Lej seniorer på fuld tid, deltid eller på timebasis
Har du brug for lidt ekstra hjælp der hjemme?
  • Handyman-services
  • Hjælp i hjemmet
  • Hjælp i haven
  • Omsorg

Relaterade nyheter

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål eller andet du vil vide, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig så hurtigt som muligt.