No items found.
Senior

Senioren Yvonne skaber stemningen på et TV-produktionsselskab

Kan man som pensionist påvirke stemningen på et tv-produktionsfirma? Hvis man hedder Yvonne Bäckström, er svaret helt sikkert ja. For hvad siger du til at begynde at arbejde i en helt ny branche som senior og få tillid til at arrangere en afterwork med kærlighedens tema?

3/9/2024

Kan man påvirke stemningen på et tv-produktionsselskab som pensionist? Hvis ens navn er Yvonne Bäckström, er svaret bestemt ja. Hvad siger du til at starte en helt ny karriere som senior og få tilliden til at arrangere en afterwork i kærlighedens tegn?Yvonne Bäckström er en erfaren senior, der har "prøvet lidt af hvert," som hun selv siger. For Yvonne betyder det, at hun har en varieret erhvervserfaring. Hun har arbejdet inden for hjemmepleje og som bartender. Derudover er hun uddannet dekoratør og har arbejdet i tøjbutikker. Verdensnaturfonden, Skansen, Gröna Lund og Råsundaskolen er også på hendes cv. Men da det var tid til at gå på pension, var der noget, der ikke føltes rigtigt."Jeg havde ikke lyst til at gå på pension. Og jeg vidste, at jeg ikke ville fortsætte i skoleverdenen, som var mit sidste job før pensionen. Jeg har stadig energi og arbejdsglæde, så jeg kontaktede Seniorstyrken. Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort," fortæller Yvonne.

En ny karriere som senior

På Seniorstyrken vælger man selv sine opgaver og hvor meget man vil arbejde. Og der kommer hele tiden nye opgaver, man kan overveje. Yvonnes første opgave for Seniorstyrken var som loungemanager, hvor hun fik lov til at arbejde med alt, hvad der indgår på et hotel. Det passede hende perfekt, fordi hun har arbejdet med mennesker hele sit liv og hurtigt har lært at læse situationer. En erfaring, som hun konstant finder meget nyttig.''

– Det er fantastisk at kunne vælge, hvad man vil gøre. Det føles, som om jeg har fået en ny karriere som jobber. Og takket være Seniorstyrken har jeg fået opgaver, der ville have været svære at få på egen hånd. Det er også dejligt, at virksomheden, der hyrer mig, virkelig ønsker en erfaren person, da de har henvendt sig til Seniorstyrken, siger Yvonne.

Dejligt at føle sig værdsat

I dag arbejder Yvonne hos det svenske tv-produktionsselskabet Nexiko, der producerer film og serier. Nogle eksempler på Nexikos produktioner er "Alla mot alla," "Lerin på Lofoten," og "Lucianoz – dansebandsstjernen fra Rinkeby." To af virksomhedens grundlæggere er tv-personlighederne Filip Hammar og Fredrik Wikingsson, som mange sikkert genkender fra programmet "Alla mot Alla."

– Da jeg så annoncen, følte jeg, at denne opgave ville være perfekt for mig. Og jeg havde ret. Nexiko er et af de bedste arbejdssteder, jeg nogensinde har været på, og jeg har været på mange. Alle er venlige, imødekommende og inkluderende. Jeg føler virkelig, at de værdsætter det, jeg gør, hvilket varmer mit hjerte, deler Yvonne.

Stemningsansvarlig?!

Arbejdsopgaverne inkluderer at holde køkkenet rent og sørge for godt humør, man kan næsten sige, at Yvonne også er en "stemningsansvarlig". Titlen "stemningsansvarlig" var ny for Yvonne og vækker helt sikkert mange folks nysgerrighed. Og hvad laver en "stemningsansvarlig" egentlig af spændende ting i løbet af dagen?

– Ha ha! Ja, min primære opgave er som sagt at være ansvarlig for køkkenet, som er hjertet her hos Nexiko. Jeg sørger for, at det er rent, pænt og organiseret. Og så hjælper jeg med at bestille mad og er sammen med en kollega ansvarlig for at have morgenmad klar til ugens morgenmøde. Blomster forstærker trivslen, og jeg sørger for dem og binder buketter, når det passer, siger Yvonne

Men den sociale del er også vigtig. En stor del af Yvonnes arbejde handler om at småsnakke og sikre, at alle føler sig sete og trives på deres arbejdsplads. Yvonne er altid omhyggelig med at gå rundt på kontoret og se, hvordan det går, og at sige farvel for dagen, når hun går.

– Det absolut bedste ved dette job er alle de kontakter, jeg får. At starte hos Nexiko har været som at træde ind i en helt ny verden, fordi branchen er ny for mig. Det handler om at forstå deres arbejdsmetoder og hvad de ønsker, forventer og har behov for. Og det er utroligt sjovt at arbejde sammen med så mange kreative mennesker, det passer mig godt, fortæller Yvonne.

Afterwork med blandede følelser

En af de ting, Yvonne sætter pris på ved sit arbejde, er, at hun får lov til at tage mange egne initiativer. Og det er sjovt, når initiativerne falder i god jord. Hun fortæller om et eksempel, hvor der var brug for en stige til køkkenet. Så søgte Yvonne rundt på nettet og fandt en, som hun troede ville passe. Hun sendte linket til sin chef, som sagde ja, og som ikke selv behøvede at bruge tid på at lede.

Ved at forenkle denne type opgaver kan medarbejderne hos Nexiko fokusere på deres arbejde. Samtidig glider kontorlivet og arbejdsmiljøet lettere.

– Forleden dag blev jeg spurgt, om jeg ville arrangere en afterwork for alle medarbejderne på Valentine's Day. Det ville jeg selvfølgelig gerne! Tanken er, at det skal være noget helt særligt, og jeg ser frem til udfordringen med blandede følelser. Jeg vil gerne have, at afterworken bliver en stor succes, og jeg har fået flere forskellige idéer. Og på samme tid pirrer det i maven, præcis som det skal, griner Yvonne.

En komiker som drømmekollega

Det er tydeligt, at Yvonne er mere end tilfreds med sit valg og trives som jobber. Hun anbefaler varmt Seniorstyrken til andre seniorer, der overvejer et arbejdsliv efter pensionen.

– Man bliver altid behandlet godt hos Seniorstyrken, og jeg har fået tips til opgaver, som de tror, vil passe til mig. Vi, der har arbejdet et helt arbejdsliv, har masser af værdifuld erfaring, som mange kan have glæde af. Det er virkelig en 'win-win', som man siger, både for mig, der gerne vil fortsætte med at arbejde, og for virksomheden, der har brug for hjælp.

Flere af de seniorer, der er tilsluttet Seniorstyrken, kan lide at vælge selv og lægge deres arbejdsliv op på deres egne betingelser. Og når vi taler om egne betingelser og at vælge selv - hvilken kendt person ville Yvonne gerne dele opgaven som "stemningsansvarlig" med?

– Åh, herregud, hvilket svært spørgsmål! Men det ville nok være meget sjovt at arbejde sammen med den svenske komikeren Robert Gustafsson. Han er hysterisk morsom og virker som en person, der har hjertet på det rette sted, afslutter Yvonne.

Del på sociale medier
Vil du komme i gang med at arbejde? 
  • Ekstra indkomst og mere i pension
  • Arbejd på deltid eller når det passer dig
  • Socialt
Lyder dette som noget for jeres virksomhed?
  • Hjælp med kort varsel
  • Ingen skjulte gebyrer eller ekstra omkostninger
  • Lej seniorer på fuld tid, deltid eller på timebasis
Har du brug for lidt ekstra hjælp der hjemme?
  • Handyman-services
  • Hjælp i hjemmet
  • Hjælp i haven
  • Omsorg

Relaterade nyheter

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål eller andet du vil vide, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig så hurtigt som muligt.